La perruqueria Sílvia participa al projecte “Aparadors, més que façanes”

La perruqueria Sílvia, situada al carrer Carretes 44, també participa en el nostre projecte “Aparadors, més que façanes”. Es tracta d´un comerç del barri que esta obert des de fa 34 anys. Hem parlat amb la seva propietària, Silvia, veïna de tota la vida que va començar a treballar a la perruqueria als 20 anys.

Sílvia ens comenta que abans tots els comerços del carrer estaven oberts i tots els comerciants ens coneixien, la qual cosa donava molta seguretat. No obstant això, actualment a la Sílvia a certes hores, li dona por anar a soles pel barri.  “Ara hi ha molta gent de fora que no potencia la seguretat”. Com a possible solució per millorar la seguretat, Sílvia diu: “Abans passejava pel carrer la guàrdia urbana i això donava molta seguretat, també parlàvem amb ells dels desperfectes a l´espai públic i ells ho intentaven solucionar”

Respecte a la cohesió social Sílvia comenta que no hi ha molta cohesió entre els diversos col·lectius del carrer i, a més a més per part de certs d´ells no hi ha respecte. “S´hauria de fomentar el respecte entre les persones que vivim al barri”

Respecte a l´espai públic per a ella tot el barri s´ha anat deteriorant i per millorar-lo la gent hauria de ser més neta. “És una qüestió de conscienciació ciutadana.”

Les activitats comercials del carrer estan bé però hi han menys que abans. Sílvia ens diu que abans el carrer Carretes era un carrer molt comercial i amb molta vida. “S´hauria de potenciar també la diversitat comercial al carrer”. Respecte als locals d´oci, Sílvia proposa que estiguin més condicionats i que es potenciï l´educació ciutadana per evitar el soroll a la nit quan els locals tanquen. 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s