Esmolats Foz participa al projecte “Aparadors, més que façanes”

Esmolats Foz és un taller que està al carrer Carretes des de fa més de 25 anys.  El seu propietari Joan ens deia que abans el local estava al principi del carrer, a prop del carrer Sant Pau on hi havia locals industrials. Fins i tot hi havia moltes fusteries, com al Poble Sec i també esmoladors. “El meu tiet va començar aquest negoci d´esmolador després de la guerra”. 

En relació a la seguretat del carrer, el Joan ens deia que es tracta d´un carrer més segur que d´altres “Abans, fa 35 anys,  l´inseguretat al barri era més gran però aquest carrer era molt segur perquè hi havia molta activitat comercial i  molt diversa. Als anys 90 molts negocis varen desaparèixer. Hi havia moltes persianes tancades. La gent de tota la vida s´en va anar i va vindre un altre tipus de gent amb la qual la convivència ha sigut més difícil”

El Joan troba que no hi ha molta cohesió social entre els diferents col·lectius que conviuen al barri. Ell treballa molt amb les carnisseries pakistanesas i, ens comenta, que a diferència d´abans, ara les relacions comercials són entre homes.  “Això és molt diferent d´abans. Abans hi havia més dones, el carrer i els comerços eren de les dones, ara les dones no hi són, les relacions comercials es fan entre homes”

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s