Casa Piera Belles Arts participa al projecte “ Aparadors, Més que Façanes”

IMG-20191119-WA0017

Parlem amb el Joan Piera, l’actual propietari d’aquesta botiga de belles arts (www.casapiera.com).

Els seus pares van fundar la casa Piera l’any 1941 durant “els temps difícils de la postguerra”  que originalment es trobava ubicada al carrer Cardenal Casañas,  fent cantonada amb el carrer d’en Roca, al costat de la plaça del Pi.

“  La van fundar els meus pares, el Vicenç i la Conxita”.

Com a conseqüència de la llei LAU ( la llei d’arrendament urbà) que intervenia sobre els lloguers, aquesta botiga es va veure obligada a abandonar la seva localització i mudar-se al carrer Pintor Fortuny on es troba actualment.

La nova botiga, que té cinc anys, s’hi pot trobar una galeria d’art i s’ha modernitzat oferint autoservei en la majoria de productes.

“ Aquesta era la il·lusió que teníem des de sempre, muntar una botiga una mica diferent de lo que hi havia aleshores a Barcelona “

Al carrer d’en Roca encara hi té dos magatzems i coneix bé la seva dinàmica i història;      “és un carrer com qualsevol altre del Casc Antic”.

Curiosament, el seu pare va ser l’únic emprenedor que es va atrevir a agafar el local número tretze del carrer Cardenal Casañas amb cantonada carrer d’en Roca. Lluny de tenir mala sort el negoci va funcionar de manera satisfactòria esdevenint tot un referent per la ciutat de Barcelona.

“ Portem setanta-cinc anys amb el mateix negoci”.

Tot i conèixer els punts febles del  carrer, el Joan també ens demostra lo important que és una mirada positiva. Ell creu que el carrer té més vida gràcies al turisme, encara que això també comporta que es trenqui la familiaritat de la zona.

“ Es bo per una cosa i dolenta per l’altre. Tampoc es pot anar en contra de com va tot”

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s