El Col·lectiu d’Artesans de l’Alimentació participa al projecte “ Aparadors Més que Façanes”

El col·lectiu d’artesans de l’alimentació va començar a vendre els seus productes de proximitat l’any 1983 a la plaça del Pi de  Barcelona i han continuat amb la seva feina ininterrompudament des d’aleshores.

Inicialment aquesta fira es celebrava el primer divendres de més amb el seu cap de setmana corresponent i amb el pas del temps van aconseguir augmentar la seva activitat muntant les paradetes també els tercers divendres i caps de setmana del mes.  Aquesta ampliació horària  també va anar acompanyada d’una millora de la infraestructura i un magatzem millor situat al carrer d’en Roca.

Parlem amb el Miquel, encarregat de la paradeta de les mels i productes apícoles des de fa vint-i-cinc anys aproximadament.

“Sóc apicultor des de fa més de trenta cinc anys. No sóc soci fundador del col·lectiu però un amic apicultor em va cedir el seu lloc”.

El Miquel ens explica que el col·lectiu està format per dotze paradetes que ofereixen productes confeccionats per ells mateixos.

“ Som productors, no revenedors “.

Entre les diferents seccions de la fira podem trobar paradetes de fruits secs, xocolates, vins, bolets, formatges, entre d’altres.

“ Una de les condicions per formar part del col·lectiu és que el titular de la paradeta ha de ser un petit productor i artesà”.

Una de les característiques de les paradetes és que els clients poden degustar els productes tinguin intenció de comprar-los o no. El Miquel també ens explica lo interessant que és fer pedagogia amb la clientela quan aquesta s’apropa a preguntar pels seus productes.

“ Aquest fet  i la degustació donen vitalitat a la  plaça”.

El col·lectiu guarda una relació positiva amb el carrer d’en Roca, on tenen el  magatzem en el que guarden tota la seva infraestructura. No sempre han tingut el magatzem tant a prop i aquesta proximitat que els hi dona el carrer d’en Roca és molt positiva per la seva activitat.

El Miquel també és conscient de les condicions del barri, com la seva gentrificació, i també de l’estat del carrer d’en Roca, per aquest motiu remarca positivament que els veïns reivindiquin les seves necessitats i pretenguin dignificar el carrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s