L’associació de pintors de la plaça de Sant Josep Oriol i Pi participa al projecte “ Aparadors, Més que Façanes”

L’associació de pintors de la plaça de Sant Josep Oriol i Pi  aglutina diferents artistes entre els que trobem quatre fotògrafs i pintors de diferents tècniques i estils.

L’ Associació es va formar aproximadament fa 35 anys i sempre ha estat ubicada a la plaça del Pi, exceptuant l’època en que la plaça va estar en obres i els artistes es van col·locar temporalment davant de la catedral.

Tots els dissabtes, i els diumenges al matí, exposen el seu art a l’aire lliure on la gent  s’acosta a gaudir-lo i comprar-lo.

Parlem amb en Javier,  expositor d’art gràfic, president de l’associació des de fa dos anys i membre d’aquesta des de fa quatre anys.

IMG-20191124-WA0023

                                       La paradeta on el Javier exposa el seu art.

Ell ens explica que una de les característiques més significatives de l’associació és el contacte directe amb el públic, és a dir, la relació directe entre l’artista i la persona interessada en el seu art.

“ coneixes a molta gent, estem en contacte directe amb la gent i això ens diferencia amb les galeries d’art. No hi ha intermediaris “.

Quan preguntem si pot explicar-nos alguna anècdota sobre la fira d’art ens diu que podria explicar moltes coses, moltes de bones o divertides i algunes que no tant, com la vida mateixa i res de l’altre món.

“ Aquí pots trobar qualsevol cosa “.

L’associació té un magatzem al carrer d’en Roca, on guarden tota la seva infraestructura. Encara que els propis artistes no passen gaire per aquest carrer (ja que els muntadors s’encarreguen de traginar el material) el coneixen bé, com la majoria de persones que es mouen per aquest barri.

El Javier a vegades passa per allà a mirar si hi ha correu i lamenta veure un carrer brut i que fa mala olor. Encara que el fet més significatiu és la soledat del carrer.

“ No sé si passa gaire gent per aquest carrer”.

Tot i que aquesta realitat no es pot negar, el Javier també recalca lo positiu que és que veïns i comerços treballin per dignificar el carrer. En concret ens parla de la galeria d’art de la Ludi, i aprecia la iniciativa que ella té per donar vida de nou al carrer d’en Roca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s