Wyslum Gallery participa al projecte “Aparadors Més que Façanes”

IMG-20191205-WA0018

Wyslum Gallery és una galeria d’art situada al barri Gòtic de Barcelona, concretament al carrer d’en Roca, amb el que manté una estreta relació.

La temàtica principal d’aquesta galeria d’art contemporani modern és el de la dona, i ofereix exposicions individuals i col·lectives on també hi ha autors homes que expressen la seva part femenina. Actualment disposen d’una exposició col·lectiva, on entre altres podem trobar les obres d’art d’Anna Font, que en aquesta exposició expressa els somnis o els anhels de les dones i ho connecta amb la part més infantil que portem a dins.

Ens entrevistem amb la Ludi, apassionada de l’art i  propietària de la galeria, i amb el Joseph, músic i col·laborador de Wyslum Gallery.

Tots dos van iniciar aquesta aventura al carrer d’en Roca quan la Ludi va llogar aquest local farà ja un any, tot i que la inauguració oficial de la galeria, després de diverses reformes i altres gestions, va ser el 25 de gener.

Des d’aleshores no han parat de participar a les dinàmiques del  barri i el carrer així com de generar un moviment transformador.

Sobre el carrer d’en Roca, la Ludi ens explica que quan s’hi va instal·lar tenia moltes ganes de poder fer vida en aquest. Poder sortir a esmorzar, parlar amb els veïns, o prendre el sol i la fresca. És per aquest motiu que va  néixer la necessitat en ella de contribuir a que l’estat del carrer millorés i es podessin generar dinàmiques més vives i alegres. I amb aquesta il·lusió va començar a moure’s per perseguir aquest objectiu.

“ cuando empiezas algo, de repente das con las personas  que tambien quieren la misma cosa. Se unen y entre todos se empiezan a conseguir coses”.

En algun moment la Ludi va conèixer la Teresa, quan porta per porta es va dedicar a presentar-se a tot el veïnat per intentar organitzar alguns aspectes com el de la recollida d’escombraries.

La Teresa es va mostrar molt entusiasmada amb la iniciativa de la Ludi i la va presentar a un grup de persones que tenien plans per al carrer d’en Roca. Es van començar a reunir amb la Mariona, tècnica de l’Ajuntament, amb “Aparadors Més que Façanes”, més veïns que s’adhereixen al moviment, entre d’altres.

“ Mas gente se ha ido inorporando, paso a paso, poco a poco”.

D’aquesta manera va néixer el col·lectiu de veïns i comerciants “Roca en Moviment”, que literalment el seu nom s’inspira en una roca rodolant per el carrer, una roca que està en moviment.

Des d’aleshores el carrer està en moviment, s’han celebrat les primeres festes majors, s’ha fet la paellada, activitats i exposicions.

En Joseph per la seva part veu molta força en els veïns i els negocis del carrer. Es algo que li agrada i admira del carrer, la motivació i l’empenta que tenen per perseguir els seus objectius. Alguns d’aquests objectius ens explica que ja s’han aconseguit, i que estan molt sorpresos dels canvis que es van generant, però també creu que encara queda molt per aconseguir i que el moviment no s’ha d’aturar.

“ Tengo muchas ganas de ver que va a pasar con todo esto que se esta generando”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s